Скандалозно: Преслушкуван разговор помеѓу двајца Кочанци, содржината ќе ве шокира

Трупите на Цистерна се уште немаат дозвола за објавување на аудио снимките од овој преслушкуван разговор, но го пренесува истиот во форма на пишан текст: К1: -Ало копеле, оди одма уплати ја Леверкузен икс у два, земи десетина пива и дој накај мене. Ееее чекај, чекај...

Брејќинг: Пристигна извештајот од психолошкиот профил на Груефски

Грујефски  - нарцисоиден екстроверт, со изразити знаци на фиксација у сензо-моторната фаза, особено моменто на неправење разлика меѓу целта и средствата и секундарни циркуларни реакции според развојнио календар на Пијаже, инфантилен его-центрик (детето мисле дека кога...

Образовни реформи: Петиција за промена на лекциите за ‘предвесници на пролетта’

Група родители ентузијасти, распиша петиција во која концизно и јасно се бара едитирање на лекциите за пролетта по предметот ЗПО (Запознавање на природата и општеството), попрецизно, на методската единица каде што децата ги изучуваат предвесниците на пролетта....

Со војната нема заебанции, освен кога има

Кал, прљав, темен и влажен ров. У пушката метаци, у ракијата антипсихотици.  Куче си на војната. Крволочна џуќела. Нож на коска. Гинеш за да живеат твојте соборци, живееш за да гинат клетите душмани.   Они петоколонаши, вие шестоколоваши. Крвава пот, крици и идни...

Кочани пред првата Шопска војна

Пред парите да ги лапнат една шака безкичмењаци без њух, без драж, пуни со фрустрации, сиромашни у душата, себични комплексаши без 100 грама визија, у градовите имало градови. Цивилизациската тековина кај нас е убацена у рикверц, па уместо спорт у градо моментално...

Атеншн: Полицијата со зајакнати патроли по повод Трифун и Валентајн

Органите за безбедност ќе ги зајакнат контролите на ниво на целата земја, по повод празниците Свети Трифун и Свети Валентин.  Имено, наводно, во главном патролите ќе бидат задолжени да ги ловат пијаните кој што слават Свети Трифун, и дрегерски да ги бањат цела плата,...

Шо е уствари Свети Трифун? (Осум оправданија пред жена ти)

Свети Трифун е уствари јак повод за да се оправдаш пред жена ти зашо: -и мочаш у китките -си нагоре гол у сред февруари -даљинското од климата е у фрижидеро -на децата у млекото уместо КРАШ ЕКСПРЕС има веѓета и буковец -спиеш у колата -слушаш Тозовац -и пцуваш сестра...