Хомофоби едно запаметете!!!

Педер е тој шо: -зима пари у заем и не враќа -шо нејќе да ти стае индијанска -шо пушта поукови на женска ти -шо дава еден за петсто -шо нејќе да ти дае пиво после девет -шо те тера и недели да работеш -шо ти зима пеесе евра за крштевка -шо не дава да препишеш од него...

Кога Кјубрик шетал по македонските градови

Очи ширум затворени кога Кјубрик шетал по: -Кочани: Бразди ширум прекопани -Штип: Швајцовани ширум расукани -Велес: Плуќи ширум затровени -Охрид: Смештаи ширум поефтини -Битола: Мастрафи ширум издилани -Крушево: Синуси ширум проладени -Скопје: Сељаци ширум населени...

Другарите ако ти се голубари, и ти ќе имаш голубарник у дворо!!!

Америка: Обсервационото и социјално учење на рол-модело го дефинира понатамошното однесување. Хрватска: Шта посматраш, то и постајеш. Србија: Ским си, такав си. Македонија: Ако ти се другарите голубари, и ти ќе имаш голубарник у...

Датибам фамилијата…дисфункционална (10 обрасци)

Дисфункционалните семејства ги користат дисфункционалните обрасци. Тие најповеќе се изразуваат низ: 1. Феномен жртвено јагне или црна овца. 2. Триангулација 3. Проективна идентификација 4. Манијакална одбрена од депресија 5. Регулирање на дистанца како одбрана од...