Шопска балада шо ќе ве згрее кога е ладно

Балада за едно ладно Можда немам пари да ти зеам чизми од кај Роте ама имам срце да го напраам огино да боботе Можда има уште миљарда, ама на мене не ми се битни молим те извини, ќе идам по дрвца ситни Рајо го држат анѓели, баш такви како ние двајца успат да те...

Спектакуларно: Мртов озбилен Хороскоп за 2017-та година

Како да се ослободите од грижа на совеста? Како најлесно да го разберете спектарот од карактери кај луѓето? Како да фрлите поглед во иднината? Како да ви ги земат џабе паричките? Тука е чичко Хороскоп и он ќе се погрижи за сето ова горенаведено да се оствари само во...

Дали за свињите животот е свиња?

Среќават се две свињи: -Свиња 1: Шо си нешто нерасположена ма, глеј каква си шпиртосана, шо е работата? -Свиња 2: Абе бегај, заклаа ја сестра ми вчера... -Свиња 1: Ејјјј, прими сочувство, нека и е мрсна скарата.  ...

На ‘модерните’ ученици им треба старошколско воспитување

Читам за предмет и цели на современите методи на настава при воспоставување на дисциплина и нигде нема како потточки наведено: - Репни и/му го Ајфоно од тиквата ако се слика селфи на сред час за на Снепчат - Набоди му го шестаро у окото ако ти каже: Ти знаеш ли ја чив...

Ново од Токсиколози – Мојот кварт

Нова песна на Токсиколози-Мојот кварт. Песната е продуцирана од страна на Кискинов, кој е дел од струмичката хипхоп група Дивизија. ХипХоп-от и музиката општо е нашиот начин на изразување, едноставно потреба без која што не можеме самите ние, нешто што произлегува од...

Авангарден џезфест, 2020та година, распоред:

Авангарден џезфест, 2020та година, распоред: 20:00 Узригање у цис-мол 21:30 Миење садови рубато 22:00 Ковање шајки и други перкусии 22:30 Цепење дрва и концепирање околу тоа колку е полиритмична секирата 23:30 Саат време гледање у очи и восхитување за тоа колку ногу...