Душостоплувачки: Стани, отвори го прозорот и диши, надвор е музика што ја нема на Јутјуб

Стани, отвори го прозоро и диши.  Гледај, биди сега и тука. Слушај, надвор е музика шо ја нема на ЈуТјуб Излези. Трчи и врекај. Качи се на цајканска хауба и пеј ја 'Дај да заспијам' oд Дарио Сретни го шефо на сред пат. Залепи му шамар и плукни го у фацата Иди засукај...

13 обиди да ја дефинираме маглата

Како најактуелен метеоролошки феномен деновиве, маглата зазема значајно место по нашите тајмЛАЈНОви и во нашите плуќи. Неколку обиди да ја дефинираме.  Маглата е: она што фузирано со ветер ни го ветуваат политичарите последните 20 години појава која не можеш да ја...

Образованието у Амстердам

Основно школо у Амстердам, први септември, час по мајчин јазик Професорот: -Ајде деца сеа да напишете состав на тема 'Како го поминав летниот распуст? Извесен ученик: -Професоре, не се прај улав, цело лето заедно пафкаме....

Никола Тесла Беровски

У Берово, у некое средно школо, на час по физика. Професорот: -Ајде Филип стани да ни кажеш кој бил Никола Тесла и кој е неговиот круцијален изум без кој модерниот свет не може да се замисли, без кој планетава можеби би била само досадна градина, без кој историјата ќе...

Нејзиното височество – Јога хеланка

Јога Хеланка Праам склекови со една дланка Сите носат Јога-хеланка И комшиката Мелани и мајка и Анка Сите носат Јога-хеланка Дали си Чан-ли, или изгледаш како Бланка Битно си носеш Јога-хеланка Од Струга доле, па се до Паланка сите се облачат у Јога-хеланка И градска...

Америчко дебело дете vs. Македонско лепотанче

Можда америчкото дете на пет години ќе иде сто пати у Дизниленд и ќе се спуште десет пати по ролеркостер, ама никогаш нема да ја осете убавината на патлиџан-јабукар расечен на четири дела, парче овчо сирење со мрсна лига, младо кромидче и средина од топол селски леб....