Шо е уствари Свети Трифун? (Осум оправданија пред жена ти)

Свети Трифун е уствари јак повод за да се оправдаш пред жена ти зашо: -и мочаш у китките -си нагоре гол у сред февруари -даљинското од климата е у фрижидеро -на децата у млекото уместо КРАШ ЕКСПРЕС има веѓета и буковец -спиеш у колата -слушаш Тозовац -и пцуваш сестра...

Кога бев мал имаше два типа на деца

Кога бев мал, имаше два типа на деца: a) Тие шо ги фаќаше стрв за џус у туба по америчките филмови; б) Тие шо ги фаќаше стрв кога Колозов јаде кокошка и пие бела лозова од чоканче у Македонски народни приказни. И нормално, со некој опасен...

Здраво комши, шо праеш?

-Здраво комши, шо праеш? -Добре бе брат, те  малце стојам отстрана и посматрам и во ништо повеќе не верувам. Ѕид од празни зборови меѓу нас и она што е суштина. Чекам истрел да ме разбуди, чекам истрел што ќе пресуди. Sieg Heil!!!!...