‘Секоја лага е пола истина’ е жива превара. Ако одеме по таа логика, значи лагата е пеесе посто лага и пеесе посто вистина, шо значи дека у тие пеесе посто лага има уште пеесе посто лага и пеесе посто вистина и така натамо. Не сум математички писмен да ја пресметам таа индукција, ама битно врска нема и таа фраза не треба више да се употребува, да ти ебам државата гомнарска. И парите на народо да ги врнете!!!