Читам тука за некои етички кодекси, корпоративна одговорност, какофонични демократии и прати како преку еуфемизми ти плукат у фацата и те убедуват дека тоа е здраво за кожата, лече од брчки, и подмладува:

Во столбовите на етичката организација, како најнизок се сматра столбот на кодоши, поблаго кажано – шпиони, па уште поблаго, со шлаг и цреша кажано – свиркачи, а моментално, со закон заштитени, демократски корекно кажано – информатори. 


У продужение на тексто, пише за тоа како овие информатори биле од полза на јавноста, организациите и системо.
Па не сте ногу ретардирани, само така се зачешлувате.