String Art – уметничка техника со конци и шајки, вешто испреплетени едни со други преку геометриски потези, модерни гоблени за секој деловен, урбан, етно, и-уште-каков-се-не амбиент.

Мартин Јакимов – професор по одделенска настава од Кочани кој шо у слободно време ги шета конците помеѓу шајките, правејќи инзвонредни апликации.

За да не се праеме ногу паметни, може да кликнете тука за неговата фан-страна и лично да си го прашате се шо ве интересира околу изработка, начин на изработка, величина, цена и слично. Повелете галерија (клинки слика за лево-десно):