Месец: м.г

На ‘модерните’ ученици им треба старошколско воспитување

Читам за предмет и цели на современите методи на настава при воспоставување на дисциплина и нигде нема како потточки наведено: – Репни и/му го Ајфоно од тиквата ако се слика селфи на сред час за на Снепчат – Набоди му го шестаро у окото ако ти каже: Ти знаеш ли ја чив сум – На физичко строго у избелеана маица со мотиви од Iron Maiden, Slayer, Nirvana и Exploited – Дежурнио таблата да избрише да не има боксови – Плунки с’к’зо бе неваспитано говедо – Ај ти од последната клупа трчи да ми ја уплатеш Виљареал, да не те...

Read More

Ново од Токсиколози – Мојот кварт

Нова песна на Токсиколози-Мојот кварт. Песната е продуцирана од страна на Кискинов, кој е дел од струмичката хипхоп група Дивизија. ХипХоп-от и музиката општо е нашиот начин на изразување, едноставно потреба без која што не можеме самите ние, нешто што произлегува од животот во некоја форма и стигнува до луѓето преку некој медиум. Ситуацијата во која што грото се наоѓа, на еден или на друг начин, го наведува и инспирира секој созреан артист со посериозен пристап во изразувањето што е дел од овој систем, вложува, сака да го работи тоа што најмногу го исполнува и бара чесно место во...

Read More

Кога Кјубрик шетал по македонските градови

Очи ширум затворени кога Кјубрик шетал по: -Кочани: Бразди ширум прекопани -Штип: Швајцовани ширум расукани -Велес: Плуќи ширум затровени -Охрид: Смештаи ширум поефтини -Битола: Мастрафи ширум издилани -Крушево: Синуси ширум проладени -Скопје: Сељаци ширум населени -Гевегелија: Грци ширум искоцкани -Кавадарци: Вина ширум продадени -Македонски Брод: Пирати ширум непознати -Куманово: Авганистанци ширум нашмркани -Струга: Кафани ширум за Охрид измислени -Ресен: Ресани ширум извезени -Берово: Компири ширум насадени -Делчево: Од ТЕА сендвичи ширум прочуени -Прилеп: Гомнари келнери ширум најодвратни -Каменица: Рудник и ширум две улици -Тетово: Ќечиња ширум...

Read More

Другарите ако ти се голубари, и ти ќе имаш голубарник у дворо!!!

Америка: Обсервационото и социјално учење на рол-модело го дефинира понатамошното однесување. Хрватска: Шта посматраш, то и постајеш. Србија: Ским си, такав си. Македонија: Ако ти се другарите голубари, и ти ќе имаш голубарник у...

Read More

Нејзиното височество – Јога хеланка

Јога Хеланка Праам склекови со една дланка Сите носат Јога-хеланка И комшиката Мелани и мајка и Анка Сите носат Јога-хеланка Дали си Чан-ли, или изгледаш како Бланка Битно си носеш Јога-хеланка Од Струга доле, па се до Паланка сите се облачат у Јога-хеланка И градска чотра и скромна селанка потхитно облачат Јога-хеланка Дали си скијач, или преферираш санка облечи срцка Јога-хеланка Она е у Про-кредит ти у Стопанска банка а и двете се потете у Јога-хеланка Дечко ти е стрејтер, а на другарка ти е џанка па ќе ве сакат у Јога-хеланка професорката по математика се вика Бранка и...

Read More