Далај Лама едншка кажал:
“Луѓето ќе си го жртвуват здравјето за да напраат купишта пари. После ќе потрошат купишта пари за да си го опраат здравјето. На крајо ќе станат анксиозни у врска со иднината и ќе забраат да ја уживат сегашноста. Мислат дека ќе живеат без да умрат, ама умират без да имат живеано.”

Далај брате, се тоа фино, ама дека ти е ВМРО спомнано у целио муабет? Есенцијален пропуст. Поздрав.