Среќавам еден чика пред МКЦ и му викам:

-Шефе извини, ако не ти е тешко да ми објаснеш дека е Југодрво?

Чиката:

-Нема проблем бе, значи овака сега:

Отаде Вардар по мајски дождој една улица
мириса на липов чај
За моите мисли тука е крајна станица
а за мене стои знак „Не проаѓај!”
Светло зад прозорец наизглед обичен
но за мојта душа светилник
Чекори нови во твојто собиче
и во твоето огледало нов лик
На тебе се ме потсеќа кај и да одам
ми требаш ти одново да се родам
јас во нас се колнам и уште помнам
а ти забораваш
ко да вчера не ни било никогаш