Можда америчкото дете на пет години ќе иде сто пати у Дизниленд и ќе се спуште десет пати по ролеркостер, ама никогаш нема да ја осете убавината на патлиџан-јабукар расечен на четири дела, парче овчо сирење со мрсна лига, младо кромидче и средина од топол селски леб.

И тепање со каиш, нормално.