Авангарден џезфест, 2020та година, распоред:

20:00 Узригање у цис-мол
21:30 Миење садови рубато
22:00 Ковање шајки и други перкусии
22:30 Цепење дрва и концепирање околу тоа колку е полиритмична секирата
23:30 Саат време гледање у очи и восхитување за тоа колку ногу сме арт човече
00:45 Оркестар “Не не капираш, глуп си” – Шри Ланка
02:00 ”После ќе шмркаме без пари” Трио – Заир
03:00 Аплауз со нозите, затоа шо со раци се за прости и примитивни