Јога Хеланка

Праам склекови со една дланка
Сите носат Јога-хеланка
И комшиката Мелани и мајка и Анка
Сите носат Јога-хеланка
Дали си Чан-ли, или изгледаш како Бланка
Битно си носеш Јога-хеланка
Од Струга доле, па се до Паланка
сите се облачат у Јога-хеланка
И градска чотра и скромна селанка
потхитно облачат Јога-хеланка
Дали си скијач, или преферираш санка
облечи срцка Јога-хеланка
Она е у Про-кредит ти у Стопанска банка
а и двете се потете у Јога-хеланка
Дечко ти е стрејтер, а на другарка ти е џанка
па ќе ве сакат у Јога-хеланка
професорката по математика се вика Бранка
и не верувам да поштува Јога-хеланка
Постарите не викат запивка, викат пијанка
пошто не и давале да носат Јога-хеланка
Не глуми џабе невина, кога си нимфоманка
ѕиври се за вморвци, Вива ла Јога-хеланка

Писателот е привремено недостапен.