Читам за предмет и цели на современите методи на настава при воспоставување на дисциплина и нигде нема како потточки наведено:

– Репни и/му го Ајфоно од тиквата ако се слика селфи на сред час за на Снепчат
– Набоди му го шестаро у окото ако ти каже: Ти знаеш ли ја чив сум
– На физичко строго у избелеана маица со мотиви од Iron Maiden, Slayer, Nirvana и Exploited
– Дежурнио таблата да избрише да не има боксови
– Плунки с’к’зо бе неваспитано говедо
– Ај ти од последната клупа трчи да ми ја уплатеш Виљареал, да не те остаам у август
– Дома на мајка ти така да викаш