У Берово, у некое средно школо, на час по физика.

Професорот:

-Ајде Филип стани да ни кажеш кој бил Никола Тесла и кој е неговиот круцијален изум без кој модерниот свет не може да се замисли, без кој планетава можеби би била само досадна градина, без кој историјата ќе се пишуваше во тотален мрак.

Филип:

-Не знам професоре кој е Никола Тесла, ама сигурно го има измислено казано за ракија печење!!!