Педер е тој шо:
-зима пари у заем и не враќа
-шо нејќе да ти стае индијанска
-шо пушта поукови на женска ти
-шо дава еден за петсто
-шо нејќе да ти дае пиво после девет
-шо те тера и недели да работеш
-шо ти зима пеесе евра за крштевка
-шо не дава да препишеш од него
-шо не пие ракија
-шо не слуша Блек Сабат.
А кој шо прае у спалната, не е уопште битно!!!