Омилена изрека:

-‘Тивка вода, брег рони’….и ‘Молчењето е злато’, нормално

Омилена книга:

-Слеј се со тишината – Ацо Шопов

Омилена песна:

-Sound of silence

Омилен филм:

-Кога јагнињата ќе стивнат

Која  песна би сакал ти да ја напишеш:

-Молчи, молчи, љубов моја

Омилена приказна што ти ја раскажувале како мал:

-Молкот и трите прасиња

Омилено копче на далечинскиот управувач:

-Mute

Омилено мото:

-Трај си и свиркај си!!!

Омилен лик од филм:

-Тивкиот Боб

Омилена фаза од изборите:

-Предизборен молк

Омилен графит:

Silence is better than bullshit!!!

Омилено јадење:

-Секое што е приготвено на тивок оган…

 

За cisterna.mk, Ракија-СаЛатас