Како најактуелен метеоролошки феномен деновиве, маглата зазема значајно место по нашите тајмЛАЈНОви и во нашите плуќи. Неколку обиди да ја дефинираме. 

Маглата е:

 1. она што фузирано со ветер ни го ветуваат политичарите последните 20 години
 2. појава која не можеш да ја допреш а можеш сексуално да општеш со неа (да ти ебам маглата)
 3. главна мостра што ја нудат успешните трговци
 4. песна од Бвана и Ајс Нигрутин
 5. она во што се гуските изгубени во фамозната изрека ‘гуски у магла’
 6. она што го фаќаш фигуративно кога бегаш од некој/нешто (фаќа магла)
 7. најдобар изговор за одложените летови
 8. песна од Јосипа Лисац
 9. причина зашо на колите има светла шо се викат ‘магленки’ и истите се злоупотребувани од извесната сељачана шо ги пушта и кога нема потреба и ти вадат очи кога се разминуваш со нив
 10. надимак на еден од најдобрите меанџии у свето
 11. тоа шо му паѓа на Дино Мерлин до пола Сарајева
 12. атмосферска појава шо го претвара градот у гасна комора за асматичарите
 13. појава шо се дешава у собата кога седнеш да спремаш испит со пакла Rondo 100’s до тебе