Свети Трифун е уствари јак повод за да се оправдаш пред жена ти зашо:

-и мочаш у китките

-си нагоре гол у сред февруари

-даљинското од климата е у фрижидеро

-на децата у млекото уместо КРАШ ЕКСПРЕС има веѓета и буковец

-спиеш у колата

-слушаш Тозовац

-и пцуваш сестра

-ја тераш со децата да те ловат додека се фрлаш стејџ-дајв од трепезариската маса