Пред парите да ги лапнат една шака безкичмењаци без њух, без драж, пуни со фрустрации, сиромашни у душата, себични комплексаши без 100 грама визија, у градовите имало градови.

Цивилизациската тековина кај нас е убацена у рикверц, па уместо спорт у градо моментално имаме други физички дисциплини како шо се легален рекет, партиско вработување, масовно отупување, хронично шишање келави и шмкротење на евтини бугарски стимуланси.

Градче мое, село неотесано!!!

*Сликата е од крајот на 80-ти. Осогово – Вардар 2:2. Стадион Никола Мантов. Пуни трибини.