Кал, прљав, темен и влажен ров. У пушката метаци, у ракијата антипсихотици. 

Куче си на војната. Крволочна џуќела. Нож на коска.

Гинеш за да живеат твојте соборци, живееш за да гинат клетите душмани.

 

Они петоколонаши, вие шестоколоваши.

Крвава пот, крици и идни заложници на вечнио кошмар.

Искинат, даваш се од себе за земјата шо те роди и шо ќе те земе.

За татковината.

За едното име свето.

А после тоа гасеш твитер и одеш у Спорт Вижн да земеш нешто шо е на 98% попуст.

За слободата!!!