Месец: м.г

Балада паламудење: Смоки и Кисело Млеко

  Ќе почнам да пушам родео меко доручкувам смоки и кисело млеко Не поштувам Самсунг, строго Беко доручкувам смоки и кисело млеко Миси Елиот е за курви, пушти Ена Веко доручкувам смоки и кисело млеко Одам да се прегледам кај доктор Жеко доручкувам смоки и кисело млеко Станувам мамурен, ама знам си го леко доручкувам смоки и кисело млеко Искривена ми е кичмата, стар ми е душеко доручкувам смоки и кисело млеко Нејќам батаци, подај ми од стеко доручкувам смоки и кисело млеко Ако ти сере пуначо, провери го штеко доручкувам смоки и кисело млеко Шо мајмуни сте вие,...

Read More

Инцестот е проста математика!!!

Значи: Имате 2 родители, 4 баба и дедовци, 8 прабаби и прадедовци и така задлабочувајќи се во минатото, бројот се зголемува. Ако земеме просек дека трансгенерациската разлика е 25 години, доваѓаме до следното:   денес – вие – 1 (2017 година) пред 25 години – вашите родители – 2 пред 50 години – баби и дедовци – 4 75 – 8 100 – 16 125 – 32 150 – 64 175 – 128 200 – 256 225 – 512 250 – 1.024 275 – 2.048 300 – 4.096 325 – 8.192 350 – 16.384 375 – 32.768 400 –...

Read More

Денешнио тајмлајн на Фејсбук е досаден како кратко ќебе…

Седумнаести март, две и садумнаеста. Петок. Чисто сумњам дека некој се е родил на оваква бош дата. Небитно.  Рутински се скрола по падините на Фејсбук. А тамо: Пеналтус – Уефалона Уа Ѓорѓе!!! Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Че си лежите Пеналтус – Уефалона Шарените се педери  Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Стари мајстор – сигурни утакмици Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Продавам мотокултиватор, без замена Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Nazdravje kavencetooooooooo Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Пеналтус – Уефалона Пеналтус –...

Read More

Цистерна известува: Бесплатни таблети за студентите

Министерството за образование одлучи да им додели бесплатни таблети на студентите од трета и четврта година чии родители имаат приходи под просечната плата.   Таблетите ќе бидат за смирување, од 10 милиграма. За cisterna.mk, Ракија СаЛатас  ...

Read More

Накурчено писмо од читателите: Драги политичари, свињи антраксоидни…

Драги политичари, свињи антраксоидни… Откако ни ги испадивте другарите, родителите, љубовниците, дечковците, шфалерите, бившите и идните у пичку си матер, откако ја забранивте инфузијата на малите градовите шо дишат на апарати со тоа шо се е сконцентрирано у Скопје, а Скопје го направи ефтина гротеска (почнаа луѓето да си вадат очите едни со други, не припаѓат сите тамо), откако направивте обичните смртници да не си ги обновуват пасошите туку да аплицират за бугарски, откако ги направивте вашите спермосркачи рок-ѕвезди, а рок-ѕвездите депресивни алкоси и џанаци, откако и дадовте за право на вашите штрумфови со пендреци да праат р’шум, откако си...

Read More

Елегии за еден студентски дом

Елегии за еден студентски дом Кога фанеш по Иво Лола Рибар од кај Алумина за накај Хром од десно ќе видеш една сива авра Гоцета Делчев – студентски дом У него седат деца шо немат да платат стан у Аеродром ногу ги е гајле, имат екипа цел ден си се праат лом. Мензата грме, харана им спрема некој лепрозен гастроном шо има веза, цревата са отпорни и на преплет и на карцином. Од толку влага по тие соби се раѓат деца со Даун-синдром Иди у вецето, промочај се малце и пренеси некој модерен хромозом Колку шо има коњи доле...

Read More

9 причини зошто Алачки е подобра е Џејми Оливер

Има маж армоникаш Редовно мие раци, за разлика од Џејми, којшо у ниедна емисија си ги нема измиено Не користе шери-томато у секое јадење, пошто кај нас едно гранче е  поскапо од кило телешкото Плескавиците ги прае од мртви животни а не од целер, кари и мирудија Готве исклучиво со сол и бибер, а не со Хималајска куркума чувана под Аурората у Финска Прже исклучиво со сончогледово масло, затоа шо е свесна дека литро екса-врџн-олив-оил е пола плата Нема ни еден вегански рецепт Во на 8 октомври 2014, Адријана Алачки управувајки го својот автомобил марка Ауди, прегазила пешак на...

Read More
  • 1
  • 2