• Има маж армоникаш
  • Редовно мие раци, за разлика од Џејми, којшо у ниедна емисија си ги нема измиено
  • Не користе шери-томато у секое јадење, пошто кај нас едно гранче е  поскапо од кило телешкото
  • Плескавиците ги прае од мртви животни а не од целер, кари и мирудија
  • Готве исклучиво со сол и бибер, а не со Хималајска куркума чувана под Аурората у Финска
  • Прже исклучиво со сончогледово масло, затоа шо е свесна дека литро екса-врџн-олив-оил е пола плата
  • Нема ни еден вегански рецепт
  • Во на 8 октомври 2014, Адријана Алачки управувајки го својот автомобил марка Ауди, прегазила пешак на улицата Рузвелтова. Пејачката била во алохолизирана состојба, а пешакот починал истиот ден. Ослободена е од вина, со отфрлена кривична пријава.
  • Знае да рола сарми и има пеано у ”Четири Грации”