Елегии за еден студентски дом

Кога фанеш по Иво Лола Рибар
од кај Алумина за накај Хром
од десно ќе видеш една сива авра
Гоцета Делчев – студентски дом
У него седат деца шо немат
да платат стан у Аеродром
ногу ги е гајле, имат екипа
цел ден си се праат лом.
Мензата грме, харана им спрема
некој лепрозен гастроном
шо има веза, цревата са отпорни
и на преплет и на карцином.
Од толку влага по тие соби
се раѓат деца со Даун-синдром
Иди у вецето, промочај се малце
и пренеси некој модерен хромозом
Колку шо има коњи доле у управата
сто посто нема толку на хиподром
бонската празна, а и бонови нема
одма се осеќаш како просечен ром.
Владата дреме, куро и чуе
пијат шампањац и мезат си сом
ништо другари, не се секирајте
у шампон од коприва не удара гром.