Драги политичари, свињи антраксоидни…

Откако ни ги испадивте другарите, родителите, љубовниците, дечковците, шфалерите, бившите и идните у пичку си матер,

откако ја забранивте инфузијата на малите градовите шо дишат на апарати со тоа шо се е сконцентрирано у Скопје, а Скопје го направи ефтина гротеска (почнаа луѓето да си вадат очите едни со други, не припаѓат сите тамо),

откако направивте обичните смртници да не си ги обновуват пасошите туку да аплицират за бугарски,

откако ги направивте вашите спермосркачи рок-ѕвезди, а рок-ѕвездите депресивни алкоси и џанаци,

откако и дадовте за право на вашите штрумфови со пендреци да праат р’шум,

откако си ги запосливте пиуните по администрација,

откако посеавте снобизам и створи страв кај сиромаштијата со моронско-каубојски стил,

откако и ги побелеавте предвреме косите на наште со напорни закони и исфорсирани казни и даноци,

откако наметнавте фашистички амбиент со идиотски уцени,

имате лице да си ги собирате стадата и да продавате имбецилни иронии и ненормални резони за тоа дека ќе биде добро и дека сте подобри едни од други после оваа бура од бомби, афери и просерувања, дека ќе биде утописки фино и сите ќе какаме виножита у розеви дневни.

Од такви дабови како вас и од такви мукокрици шо ви дават аплауз сме на овакво дереџе.

Не планирам да делам колективен идентитет со гомна у костуми и со затнани муцки.

Пожелувам ви на вас, на тие околу вас, на вашите претходници бавна и мачна смрт, затоа шо го искористивте грбо на народо за да прејдете од политичари у милионери и затоа шо унакажавте миљон животи.

СЕ ДА ВИ ЕБАМ.