Значи:

Имате 2 родители, 4 баба и дедовци, 8 прабаби и прадедовци и така задлабочувајќи се во минатото, бројот се зголемува.

Ако земеме просек дека трансгенерациската разлика е 25 години, доваѓаме до следното:

 

денес – вие – 1 (2017 година)

пред 25 години – вашите родители – 2
пред 50 години – баби и дедовци – 4
75 – 8
100 – 16
125 – 32
150 – 64
175 – 128
200 – 256
225 – 512
250 – 1.024
275 – 2.048
300 – 4.096
325 – 8.192
350 – 16.384
375 – 32.768
400 – 65.536
425 – 131.072
450 – 262.144
475 – 524.288
500 – 1.048.576
525 – 2.097.152
550 – 4.194.304
575 – 8.388.608
600 – 16.777.216
625 – 33.554.432
650 – 67.108.864
675 – 134.217.728
700 – 268.435.456
725 – 536.870.912
750 – 1.073.741.824
775 – 2.147.483.648
800 – 4.294.967.296
825 – 8.589.934.592 – (1192 година)

 

Под услов да се сите прабаби и прадедовци различни особи, и да не дошло до големо поместува во генерациска должина, испаѓа дека на светот во 1192 година живееле 8.5 миљарди само ваши предци (историските податоци велат дека во таа доба во светот живеат околу 300 милиони луѓе).

Честито инцест. Масовен. Е сеа дали помеѓу блиски или далечни роднини, не е ни важно…